Nå nærmer det seg leir med stormskritt! Og vi gleder oss masse!
Her kommer alt dere trenger å vite før vi reiser. Lurer du på noe som du ikke finner svar på her – ikke nøl med å ta kontakt! Ellers sees vi på Ris klokken 9 den 3. august.
Her kan du laste ned pakkelisten i pdf, og her finner du Helseopplysningsskjema

Betaling:
Pris per deltager: 3300,-. Dette dekker leirkontingent og tog. Gruppen dekker alle andre utgifter.
Settes inn på gruppens konto (om det ikke allerede er gjort): 3000 20 04190 før avreise. Merk betaling med Leir og speiderens navn.

Reise:
Lørdag 3. august: Vi møtes på Ris klokken 09.00. Her pakker vi gruppens utstyr (telt, kjøkkenutstyr og så videre). Deretter tar vi banen sammen ned til Jernbanetorget der vi tar Buss for Tog til Nordtangen stasjon. Husk t-banekort.

Lørdag 10. august: Vi tar Buss for Tog fra Nordtangen til Jernbanetorget. Deretter tar vi banen sammen opp til Ris og får gruppens utstyr tilbake inn i kjelleren. Om alt går etter planen er vi på Ris rundt 13.30, og hengeren er tom innen klokken 13.45 – 14. Dette går fort om vi er er liten gjeng! Husk t-banekort.

Helseopplysningsskjema
Må fylles ut av alle, og skal være med utskrevet på leir i lukket konvolutt. Om du ikke har mulighet til å printe, send til oss på mail ferdig utfylt og signert innen onsdag 31. juli. Skjemaene vil makuleres etter leir. Last ned skjemaet her.

Mobiltelefon:
All kontakt med speiderne under leiren skal skje via lederne: Ingvild: 40 47 01 33 eller Magnus: 982 982 22. De vil være tilgjengelige hele leiren, men vil ofte være opptatt i aktiviteter med speiderne. Derfor, om det ikke haster, send melding.
Det er ok å bruke mobiltelefon til musikk, spill osv. på bussturen. Etter dette ønsker vi minst mulig bruk av mobiltelefon, og kommer til å be speiderne om å legge vekk disse om de er i bruk. Det vil være ladestasjoner på leiren der det er mulig å få ladet telefoner eller powerbanker.

Leirens nettside:
Leiren har egen nettside: regionleir.kmspeider.no. Her kan dere lese mer om leiren, dere finner for eksempel hele programmet her. Siden oppdateres fortløpende.

Følg gjerne Ris KFUK-KFUM-speidere på facebook, der prøver vi å legge ut bilder fra leirlivet. Mange av speiderne setter pris på at mor og far følger med og liker bildene :) 

Lommepenger:
Det er kiosk på leiren som selger is, brus, snop og lignende, og speiderbutikken kommer til å komme innom, sannsynligvis på fredag, med vanlig sortiment. Kiosken og speiderbutikken tar kort og kontant.

Haik:
Fra tirsdag til onsdag skal speiderne ut på haik. Det vil si at de pakker med seg det de trenger for en natt i sekken, får med seg kart og kompass og går en lengre tur. Ofte er det poster som skal løses underveis. De kommer frem til en overnattingsplass der de setter opp haikeduk og overnatter til dagen etter, før de går tilbake til leiren. Det er derfor viktig at speiderne har pakket i en sekk som er god å bære.  Det er ledere på overnattingsplassen (men sannsynligvis ikke fra Ris).

Speiderne fra Ris deles i to patruljer på haik:
Jasmin: Alix, Irmelin, Oliver, Ragnhild, Ellinor og Camille
Basmati: Victoria, Henrik, Jakob, Odin, Elida og Clemens

Globalutfordring
Globalutfordringen (Globalløpet) er et løp for å samle inn penger for å støtte speiderarbeid og prosjekter i Tanzania og Sri Lanka.

Globalløp er en aktivitet der de som løper skaffer seg sponsorer som støtter løperens innsats. Sponsoren kan enten betale en sum per runde, eller et fast beløp. Om din speider vil stille opp i Globalløpet må dere lage en konto på siden nedenfor. Les mer om hva pengene går til og hvordan dere lager en bruker på denne siden.

Det er selvfølgelig helt frivillig å stille opp i løpet, og det vil være mange som heier eller gjør andre ting.

Bading
Det er badeplass ved leirplassen, og det blir helt sikkert bading i løpet av leiren. Gi derfor beskjed om det ikke er ok at din speider bader på leir. Gi også beskjed om din speider ikke kan svømme, eller har begrensede ferdigheter, så følger vi ekstra godt med. Det vil selvfølgelig være med badevakter.

Pakkeliste

o Pakk i sekk – husk at vi skal på haik
o Sovepose
o Liggeunderlag
o Speiderskjorte og skjerf
o Ekstra skjorte/genser
o Ekstra bukse
o Ekstra sokker/strømper
o Undertøyskift
o Varm genser
o Lue, skjerf (og votter)
o Vindjakke
o Kortbukse
o T-skjorte
o Regntøy – bukse og jakke med hette. Må være skikkelig vanntett. Gjerne sydvest om du har. Det blir veldig vått om det regner en hel dag, og det er lite tørkemuligheter på leir.
o Badetøy
o Joggesko
o Støvler
o Toalettsaker
o Håndkle
o Myggmiddel
o Solbriller
o Solkrem
o Kopp (du trenger ikke tallerken eller bestikk, det har vi til alle i leirkassen)
o Lommelykt
o Sitteplate
o Speiderkniv
o Skrivesaker
o Speidersangbok hvis du har
o Leirbålskappe hvis du har – har du ikke? Snakk med Unni: 988 54 328
o Lite kosedyr hvis du vil
o Kompass hvis du har
o Kamera hvis du vil
o Dagstursekk
o Eventuelle medisiner – gi beskjed hvis det er noe lederne skal passe på
o Termos – det er litt viktig at denne er god – når dere skal på haik får dere med dere noe lignende real turmat og varmtvann på termos.
o Helseopplysningsskjema i lukket konvolutt
o T-banekort til 2 reiser
o Lommepenger til kiosken og eventuelt speiderbutikken

 

Tidligere informasjon:

Det nærmer seg tid for sommerleir!
Speiderleir er årets høydepunkt. I en hel uke skal vi bo i telt, lage mat ute på steketakke og bål, oppleve fellesskap og kanskje få nye venner.

Dette er en regionleir, som betyr at vi skal reise på tur sammen med Asker og Bærum, Buskerud, Innlandet, Oslo, Romerrike og Østfold krets av Norges KFUK-KFUM-speidere. 

Program
På leiren blir det mange morsomme aktiviteter. Først og fremst skal vi klare oss selv utendørs en hel uke! I tillegg blir det helt sikkert bading, padling i kano, haik der vi pakker med oss alle sakene vi trenger og overnatter under pressenning et stykke unna leirplassen og lederne, markedsdag med speidertivoli og mye mer. Om kvelden samles vi rundt leirbålet til sang og underholdning. 

Leirens motto
Leirens motto “Ett skritt fram” utfordrer oss til å lære og erfare nye ting, og å utforske nye aktiviteter og steder. Det betyr at vi i løpet av leiren vil komme minst ett skritt videre fra der vi var.

Pris
Leirkontingenten er på 2700,-. I tillegg kommer reisekostnader pluss litt til gruppedrift (gass, sissal, raier, kveldskos, utstyrstransport og så videre). Totalpris per deltager: 3300,-

Kontingenten betales til gruppens konto sammen med påmelding. Merk betaling med speiderens navn. 
Økonomi skal ikke stå i veien for å være med på speideraktiviteter. Om dere trenger støtte, så gi beskjed til oss.

Reise
Vi reiser sannsynligvis med Buss for Tog, med avreise fra Oslo S lørdag 3. august på morgenen, og hjem lørdag 10. august fra Nordtangen rundt klokken 12. Da er vi på Oslo S rundt 13. Om dette blir alternativet, vil vi ta felles bane opp og ned til Ris eller Vinderen. Det kommer det selvfølgelig mer informasjon om.

Påmelding
Meld deg på til riskfukkfumspeidere@gmail.com innen tirsdag 7. mai. Vi melder deretter felles på til leiren. I tillegg til "Jeg kommer!", trenger vi:

  • informasjon om matallergier

  • Ja eller Nei på om det er ok at det tas bilder av deg/ditt barn til bruk i leirens sosiale medier

  • Telefonnummer til forelder/foresatt som vi kan nå dere på under leiren dersom det skulle bli nødvendig. Vi trenger ikke dette i påmeldingen, men sjekk at dette er oppdatert i vårt medlemssystem Hypersys. Logg inn her med epostadressen dere mottar epost fra oss på. Om dere selv ikke er mulig å kontakte under leiren, skriv det i påmeldingen sammen med telefonnummer til en person vi kan kontakte.

Dere kan lese en hel del mer om leiren på leirens egne nettsider

Trenger du mer informasjon før du melder deg på? Gi beskjed!