Du kan trykke på lenken under, så får du opp tegning av hvordan det skal være.

Det alle skal ha:
På venstre side (hjerte og tilhørighetssiden) skal alle ha verdensmerke for gutt (lilje) eller jente (kløver), kretsmerke for Oslo krets og gruppebånd med "Ris KFUK-KFUM - speidere".
Verdensmerket skal være 7 cm ned fra skuldere (3 cm på skjorter fra str 10 år og nedover)
"Oslo krets" skal være 3 cm under dette.
Gruppebåndet skal stå midtstilt over venstre lomme, helt ned til lommeklaffen. 

På høyre side (aktivitetssiden) skal dere ha en årsstjerne for hvert avsluttet år i speidern. Disse deler vi normalt ut på siste møte før sommerferien. Når man har vært med i 5 år spretter man av 4 stjerner og setter på en 5-års-stjerne.

Mangler du noe av dette så send en e-post til Unni.

På høyre erme skal dere ha merker som dere "har gjort dere fortjent til".

Dette er semestermerker for stifinnere og oppdagere og gradsmerker for vandrere og alle de runde aktivitetsmerkene. De har gul ring for oppdagere, rød ring for stifinnere og blå ring for vandrerne.

Begynn på toppen ermet, semester- og gradsmerker skal øverst, aktivetetsmerker nedenfor disse, tre og tre på rekke.
Se tegningen i Draktreglementet.

Over høyre lomme kan dere sy fast prosjektmerker. Disse skal være for inneværende "speiderår". Eksempel er Nordtangenmeket, Globalmerket og Tråkk. Leirmerker kan også være her det året det er leir. De skal ikke stå noe spesielt sted over lommen så det er bare å trykke dem sammen. Sprett av merker fra forrige speiderår.

Når dre går over i en ny enhet (feks fra oppdager til stifinner), må dere sprette av alle merkene fra forrige enhet.
Merker dere ikke lenger skal ha på speiderskjorten må dere spare på. De skal over på leirbålskappen etter hvert. Dette er en kappe dere syr før første sommerleir som vandrere. Dere kan f.eks sy merkene fast på det gamle skjerfet og senere sy skjerfet som en lomme på leirbålskappen.

Fortsatt uklart? Bare spør Unni eller send en mail.